Störst av allt

Den här helgen har det hänt så mycket att det lika gärna kunde ha varit ett helt liv. Bara att rada upp alla saker som jag gjort skulle bli ett eget inlägg. Jag tar de viktigaste sakerna i alla fall. I fredags var min förtjusande hjärtas dam på besök i Växjö. Vi hade lite grillfest och hon fick träffa mina vänner. Det gick över förväntan; jag var lite orolig för att min bekantskapskrets skulle vara lite för kufisk för flickvännens smak, men hon behövde knappt ens växla upp charmen. Hon språkade med de buttraste och de konstigaste och det gick hur bra som helst.

På lördagmorgonen var det dags för mig att åka till vännerna i Kivik för att smida. De har en fantastisk smedja inredd med alla verktyg och maskiner du kan behöva för att framställa både det ena och det andra. I mitt fall var det fråga om att smida ihop gångjärn till en kista jag slöjdat. Jag är inte vidare duktig vare sig på träslöjd eller smide, men det fanns något djupt tillfredsställande med att hamra på glödande järn tills svetten rann. Efter 8 timmars arbete var jag trots hjälp från vännerna inte färdig – det tar lite tid innan man får in snitsen, minst sagt. Kroppen var som en darrande trasa och jag hade blåsor i händerna när jag åkte hemåt för att träffa brorsan som var på blixtvisit från Schweiz. Efter en sen middag och lite filmtittande sov jag till sena förmiddagen.

Söndagen var lat. Jag tog en löptur med brorsan och märkte genast att jag var i fantastiskt dålig form; idag är knäna lite skeva och jag har fantastisk träningsvärk i låren. Framåt kvällningen – faktiskt vid sjutiden – bestämde vi oss för att åka till Haväng på Österlen. Resan tog oss ungefär en timme och det lämnade inte mycket tid för oss där. Men det spelade mindre roll. Det var varmt. Solen sken guldgult. Vattnet var kallt om fötterna när jag förgäves letade bärnsten och gick med kameran i högsta hugg. Brorsan ville att jag skulle ta några bilder på honom och hans flickvän, så jag satte igång, för att mitt i alltihopa få bevittna hans frieri till henne. Det var det bästa jag sett på flera år och det gjorde mig innerligt glad. Jag önskar dem all lycka. Störst av allt är kärleken.

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Åh, ska de gifta sig?? Vad roligt!!!

    Och vilken underbar plats för ett frieri. 🙂

    Svara
  2. Ingen rast och ingen ro, låter det som 🙂 Verkar som att du haft en underbar helg!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: