Om Anguin

Anguin är pappa till en sagoprinsessa. Jag har nöjet och privilegiet att få ha min lilla sagoprinsessa hos mig varannan helg. Det är full fart från morgon till kväll, oavsett vilken helg det rör sig om. Jag tar tacksamt emot alla kommentarer ni vill skicka till mig och hoppas att ni gillar att läsa det jag skriver.

Jag är 174 cm lång (kortare enligt vissa källor – long story :-) ), väger 80 kilo, har kort hår, har ganska lite hår. Det är brunt. Jag har gröna ögon, glasögon och nog en hyfsat stor näsa. Jag har en ”massa” tatueringar och har piercat mig – tidigare i livet avverkade jag en uppsättning alternativa stilar så som punkare, gothare och så vidare och då hör såna grejer till. Jag gillar förresten tatueringar och piercings oavsett vilket och kan absolut tänka mig att tatuera mig igen.

Jag är drygt 30 år gammal. Jag får för mig att jag är snäll, omtänksam, humoristisk och rätt grubblande. Jag kan bli arg över orättvisor och tycker att människor ska gå före pengar. Jag har svårt att hålla käften, både så till vida att jag jämt pratar och i det avseendet att jag mycket väl kan fälla kommentarer som jag vet kommer att försätta mig i klistret bara för att det liksom bara vill ut. Jag gillar skogen likväl som staden men tror att jag i slutändan väljer att bo någonstans nära havet, gärna lite avskilt. Trots allt tycker jag om att skratta och leva, även om ni som följt mig en längre tid vet att jag inte alltid har så lätt för det.

På fritiden läser jag en del. Jag spelar lite Xbox då andan faller på och forskar i konsthistoria och arkeologi när jag känner för det. Jag spelar rollspel alldeles för sällan. Jag hantverkar för att det är roligt, inte för att jag är så värst bra på det, och tycker om att vara med mina vänner lika mycket som jag tycker om att vara själv en stund. På somrarna drar jag på mig medeltidskläder och åker Europa runt tillsammans med mina kompisar. Vi träffar likasinnade, slåss med svärd och yxor så öronen far, skrattar, sjunger och dricker några glas. Jag gillar god öl och god mat – matlagning är lite av ett intresse och jag har tidigare arbetat som sushikock.

När vi nu talar om jobb kan jag meddela att karriären har varit vindlande. Jag har pluggat historisk arkeologi, medie- och kommunikationsvetenskap, informationsproduktion och retorik och har således en magister i historisk arkeologi samt en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap. Jag har arbetat som personlig assistent, vaktmästare, museipedagog, skådespelare, hemtjänstanställd/på vårdboende, lärare, bartender, servitör, informatör, produktionsassistent, lärare, säljare, redaktör och just nu som chefredaktör för en tidning. Det tog sin tid, men nu har jag börjat hamna rätt.

I mitten av 2009 lämnade min fru mig, och även om det var en extremt svår upplevelse är jag glad för det i dag. Jag bor nu nämligen med en kvinna som uppskattar och älskar mig för den jag är och som faktiskt tycker om mig så mycket att hon både gift sig med mig och skaffat barn med mig. Varannan helg har jag också min första dotter hos mig. Det är hon som kallas Prinsessan. Det är minsann ett särdeles speciellt barn som alltid lyckas slå mig med häpnad. Jag älskar henne mer än jag kan förstå, och gör vad jag kan för att hon alltid ska ha det bra. Jag skulle säga att jag är en mycket bra pappa, fast det är så klart min egen högst subjektiva åsikt.

Jag har gått i terapi sedan mitten av 2009, och det har hjälpt mig fantastiskt mycket. Den största grejen för mig var nog när jag började med mindfulness. På bara några månader gick jag från grå och gråtmild till något helt annat. Jag skulle inte vilja säga att jag sprakar som ett tomtebloss eller sprudlar som champagne, men jag har så sakta börjat vakna ur en depression som sannolikt hängt i sedan 20-årsåldern. Livet är plötsligt väldigt ljust och jag har börjat bry mig om mig själv och mitt eget välbefinnande, hur jag ser ut och hur jag har det omkring mig.

Tidigare bodde jag i Växjö, men den tiden är nu lyckligen förbi, även om jag fortfarande arbetar där. Jag, min hustru och våra barn bor tillsammans i ett fint tegelhus i Skåne sedan 2013. För en skåning som mig – som nästan alltid levt i exil – är det underbart att slutligen få slå sig ner på mina fäders slätt, där folk förstår vad jag säger och där vinden träffar rakt i ansiktet de flesta dagar.

Jag gillar gammal ska, gammal reggae, punk, de flesta former av metal, goth, synth, industri, rockabilly, psychobilly, opera och folkmusik. Vilken lista va? Jag jobbar för att bli mer öppen för andra former av musik dessutom, men jag har förbannat svårt för eurodisco och listettor. Det känns så plastigt att jag får huvudvärk, så jag slipper det gärna. Jag tycker mycket, mycket mer om att sitta och öla och prata än att dansa till nämnda discomusik – om jag vill skrika någon i öronen går jag hem till min gamla farmor och vill jag dansa finns det coolare danser, så som till exempel mambo eller lindy hop, eller varför inte tango? Det hade varit coolt att lära sig!

Det var det om mig. Undrar ni något eller vill ha tag på mig kan ni mejla mig på

anguinblog (snabel) gmail punkt com

Vi hörs!

Annons
Lämna en kommentar

4 kommentarer

  1. Tackar! Absolut, klart du skall ta det som en komplimang. Kika gärna in på min blogg ifall du har tid och lust med det!

    Svara
  2. Ramlade in på din blogg av en slump och måste säga att jag kommer nog börja läsa din blogg lite då och då. Alltid kul å läsa bloggar =)

    Svara
  1. 2010 – översikt «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: