Men varför i hela friden?

Jag är fan skev. Jag fick frågan ”Vad hindrar dig i livet?”. Jag ägnade en kvart åt att berätta om hur låst och hindrad jag är, hur frustrerad jag känner mig och vilket offer jag är – som en bit drivved på livets vrålande hav. ”Jag kan inte!”, ”Det går inte!”, ”Det är lätt för dig att säga!”. Jag fick frågan ”Vad vill du göra med ditt liv?” och jag kunde fan inte svara. ”Jag vet inte.”

”Vad är det som är positivt med ditt liv då?” Tja, jag vet inte. Prinsessan. Flickvännen. Jag kan bara inte spinna vidare på det positiva. Det går inte. Det tar stopp. Jag kan utan att ens hämta andan mala på i dagar om hur illa behandlad jag är, om allt jag tvingats genomgå och om bara livet vore annorlunda så skulle jag…

Jag VET ju att det finns fantastiskt mycket bra saker i mitt liv. Jämfört med för två år sedan är mitt liv rena Broadway och jag borde verkligen älska det. Jag har en underbar, underbar dotter. En unge gjord helt i guld. Snäll, artig, klok, vacker – varje pappas lilla drömtjej. Och så har jag en flickvän – smart, driven, framgångsrik, riktigt snygg, verbal, glad – nästan lite för bra. Men jag är en sur-tjur. En arg-varg. En gråt-båt. Det är som om sinnet blir oförmöget att bryta tankebanorna när de väl sätter in. Jag måste träna så att jag aldrig hamnar där. För det är skit. Jag VILL ju vara mer happy-go-lucky. Träning! Medan jag håller på kan ni andra lyssna på Adam Faith – Carve Up!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Härligt inlägg, nu så, snart kommer ilskan att bli din drivkraft mot nya förhållningssätt. Lovely! Att inse att vi är surtjurar, argvargar och gråtbåtar är sjumilakliv mot något annat, eller hur?!

  Svara
  • Jag har faktiskt inte sett det så – men när du säger det så: ja tamejkatten! Att veta att nåt är skevt är ju som bekant första steget, men jag har bara inte kopplat det den här gången. Att i alla fall veta vart man INTE vill är ju en jäkligt bra början.

   Svara
 2. Öva på.. Och börjar man hitta de små sakerna som gör en glad och som man vill göra mer av så brukar det bli lättare att måla grandiosa framtidplaner. Men även de mest happygolucky har morrdagar 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: