9. Mina övertygelser

Jag har galet svårt att förstå hur NÅGON människa med hjärtat kvar i kroppen kan sätta pengar före människor. Någon gång. Jag bara förstår det inte. Det går liksom stick i stäv med vad mänskligheten är eller i alla fall vad den borde sträva efter. Människan är alltid viktigast och om jag så dör på kuppen tänker jag se till att de närmast mig (och för all del andra människor också) sätts främst. Vi ska hjälpas åt. De svaga – de som inte förmår – ska kunna få en axel att stödja sig mot och de som är starka får ta större del av ansvaret. Det kommer nämligen en tid när också de blir svaga och då blir det plötsligt så självklart att pengar och allt man gjort för att få tag på dem inte är värt mer än piss i Nilen. När det händer gäller det att de som tar över efter dem fostrats till att ta hand om – och inte till att trampa på. Varför skulle de annars ta hand om de gamla, svaga vuxna? Vi  skapar vår egen onda spiral där vi hugger huvudet av oss själva i vår strävan efter rikedom. Lär barnen ödmjukhet, omtanke och kärlek – inte hänsynslöshet, konkurrens och hat. Och glöm för katten inte att utöva det själv. Varje dag.

Dessutom är jag oförmögen att göra kopplingen mellan ett bombdåd och över hundra miljoner religionsutövare. Hur kan hundra miljoner människor tillskrivas ansvar för en enda människas handlingar? Hundra miljoner är liksom så mycket att det inte ens går att föreställa sig. Logiken är så underbart obefintlig att jag blir lite yr av det. Ingen håller med mig när jag säger att alla svenskar är sinnessjuka våldsmän när jag pratar om Nya Lasermannen i Malmö. Varför är det OK att koppla en sinnessjuk muslims handlingar till islam som helhet? Och när vi ändå är inne på den här tråden: hade det varit OK om självmordsbombaren istället tagit en attackhelikopter och tömt hela beväpningen över ett mål där han antog att det fanns verkliga fiender? Nej. Det skulle jag nog inte tro att nån tycker. Samtidigt genererar det knappt en axelryckning när ”vi i väst” gör precis samma sak – varje vecka – på plats i Mellanöstern. Varför är det OK att ”vi” använder stridsvagnar och oacceptabelt när någon i desperation spränger sig själv? Jag misstänker att de flesta som lägger sig i ”fega bakhåll” och de få självmordsbombare som faktiskt är mentalt friska mycket hellre skulle använda samma stridsvagnar, flygplan eller helikoptrar som vi. Men det kan de inte och då gör de istället vad de kan med de medel som står till buds, även om det kostar dem livet på kuppen.

Jag försvarar verkligen inte våldshandlingar. Varken från självmordsbombare eller stridsvagnsoperatörer men jag blir förbannad när smarta, bildade människor totalt stänger av sina hjärnor och låter sig drivas som en jävla fårskock. Tänk till för fan. Och se perspektiven.

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

  1. Jag har galet svårt att förstå hur ngn kan ha andra övertygelser. Well said mister

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: