Acceptans

Livet tumlar vidare. Mer funderingar. Mer resonerande. Mer känslor. Besvikelse. Saknad. Lite sorg. Och så slutligen acceptans. Terapeuten har sagt åt mig att vara uppmärksam på mina känslor, att jag ska vara i dem och suga i mig dem, även om de råkar vara negativa. Jag ska bejaka också dem. ”För vad händer när man är i sorgen eller ilskan?” undrade terapeuten. ”Konstigt nog går de över snabbare!” Jag ska inte hänga upp mig däremot – det brukar jag vara väldigt bra på. Jag ska inte tolka så mycket, varken mina egna beteenden eller andras. Hjärnan gillar att bolla, och den gillar att bolla i samma mönster, eftersom den inte gillar att förändra. Och mina mönster vad gäller tolkningar är uttalat negativa. Jag har en lång tradition av att måla fan på båda väggar och golv, för att inte tala om att jag gärna målar honom i taket.

Så jag ska inte tolka. Inte mig själv eller det andra säger. Jag ska vara i känslan, som just nu stavas acceptans. Inga tolkningar. Och när jag tänker efter – ett sällsynt, härligt ögonblick av fokus! En underbar morgon önskar jag. Hej solen!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Det har hänt något. Det är ett annat språk. Eller inbillar jag mej?

  Svara
  • Öh? Har det det? Är det? Hur? Jag blev sjukt nyfiken!

   Svara
   • Svårt att förklara, det är en känsla mellan orden. Ord som har mer kraft, de är mer utmejslade. Mer bestämt. Mer av du.

    Svara
    • Det låter ju väldigt positivt! Jag ska fortsätta på inslagen väg (även om jag inte riktigt vet hur det ska gå till)!

     Svara
     • Att få bort missljudet, det där som gör att kroppen är speedad oavsett vad det finns på attgöralistan, det är fanimej skönt.

      Svara
      • Det gör skillnad för mig, verkligen. Men jag har börjat bli lite stressad under tiden också – dåligt. Ska försöka tona ner mitt liv lite. Ta tag i lite färre projekt och göra mina övningar i lugn och ro istället för på kontoret tidigt om morgnarna.

       Svara
       • Och komma ihåg vad som är verkligt viktigt, vad allting är beroende av när det väl kommer till kritan.

        Svara
 2. Hej Anguin!

  Låter bra att vara i känslan. Önskar dig en härlig dag!

  Svara
  • Tack Alacs! Det kanske låter trivialt, men för mig, som inte ens fattat att jag har problem, är det väldigt berikande.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: