Mindful

Jag har varit på terapin. Vi gjorde en mindfulnessövning där jag var rädd att jag skulle svimma, hade svårt att koncentrera mig, hade svårt att andas, var på väg att börja gråta, hyste misstro – och förlorade mig själv. Helt. I ett kort ögonblick eller längre var jag på plats. Medveten. Fokuserad som jag aldrig varit. Förlorad i mig själv och så lidande insiktsfull som jag inte kan påminna mig om att jag varit.

När det var över hade jag lättare att andas. Jag hade inte ont i magen längre. I trappen på väg tillbaka till jobbet bubblade skrattet i mig, och jag släppte lös det. Njöt. Tillät mig att må bra och att skratta. Så underbart. Till och med nu känner jag mig fokuserad och lugn. Tankarna rusar inte som skrämda kaniner. Jag njuter. Jag kan och jag ska komma ur den här skiten, och det kommer att gå, för nu vet jag hur jag bör må. Och det är fan i mig inte ens i närheten av hur jag brukar fungera.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Ja nog är det något stort på gång, det ligger i luften, hmm, det är en sång va? Ledin.

  Svara
  • Det kanske det är. Jag har gjort den där övningen några gånger, inte med samma mäktiga resultat, men jag märker att jag till och med mår FYSISKT bättre. Jag har inte ont i magen, känner mig inte nervös eller uppjagad. Jag tror att jag till och med talar långsammare. Det här kan nog ge riktigt fina resultat.

   Svara
   • Vad går den ut på? Övningen alltså.

    Svara
    • Det är en avslappnings- och andningsövning. Antagligen väldigt basic för alla som någonsin varit inne på yoga, meditation eller liknande grejer, men för mig gör den hittills skillnad även om jag ofta har svårt att kunna lägga allt myller åt sidan.

     Svara
     • Jag har aldrig gått på yoga, hittade en grej på nätet som heter yoga nidra, en slags växlande mellan vaket tillstånd och sömn. Nästan som ingenmansland där min kropp och själ lagas och får näring. Är det en röst som pratar eller är det bara musìk?

      Svara
      • Det är en röst. Och musik. Eller bara en röst. Om du har nån mejladress kan jag skicka dig ett gäng ljudfiler som jag brukar lyssna på varje dag. De hjälper mig väldigt mycket.

       Svara
       • Om du går in på Spotify, söker på James Jewell så använder jag både kort och lång samt både med och utan chakra.

        Svara
 2. Precis som det skall vara…. Att se hur det är att må bra…
  Underbart! Kämpa på

  Svara
 3. Det låter precis hur bra som helst. Grattis!!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: