My bonnie is over the ocean

Jag har just pratat med exet. Vi har kommit överens om att Prinsessan ska få spendera tid med sin nya lillasyster. Praktiskt sett kommer det att vara på det viset att hon kommer att vara med sin mamma, Nyamannen, och sin lillasyster i England varannan månad. Och det betyder att jag inte kommer att få träffa henne de månaderna.

”Men ni kan ju prata på Skype, med webbkamera!” menade exet. Visst. Det kan vi så klart. Men blotta tanken på att jag ska säga godnatt till mitt barn via kamera gör att hjärtat vrids sönder och att jag gråter på arbetstid.

Uppgivenheten finns också här, tillsammans med ilskan och förnedringen som kommer av att någon annan, helt på eget bevåg genom skilsmässa, dikterat villkoren för hur jag ska umgås med min dotter i resten av hennes barnaår. Det är så jävla orättvist.

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Bea

   /  30 maj, 2012

  Måste också hålla med Chameleonlady. Hur fan tänkte exet nu? Och hur ser hennes plan ut för livet efter föräldraledigheten ut funderar jag… Fast hon kanske skiter i sådant som planer och praktikaliteter och kör på känsla och låter alla andra ta smällen. Du är tapper som går med på det här arrangemanget, Anguin.

  Svara
  • Tack för stödet Bea. Jag vet inte vad hon tänker, men som jag förstått det kommer hon att bo i Sverige efter det; något annat är otänkbart.

   Svara
   • Jag ser det som en högst tillfällig lösning på max ett halvår.

    Svara
   • Hmm. I Sverige skriver du. Om jag nu ska vara en obotlig optimist så kanske englandsvistelsen kan vara den hävstång som låter dig flytta ditt liv från hålan där du bor till en sexigare del av landet. Närmare fästmön….

    Svara
    • Ja, vem vet? Kanske blir det så. Allt jag vill är att komma överens så att min dotter får må bra med sina båda föräldrar.

     Svara
 2. I England?! Varannan månad!!? Ursäkta, men jag blir förbannad av blotta tanken. Och hur ska det funka med dagis och sånt? Jag begriper det bara inte. Fan vet om jag inte bara hade tvärvägrat i motsvarande situation. Så liten som hon ännu är, är ju en månad jättelänge. Jag beklagar verkligen din situation. Kram!

  Svara
  • Jag antar att fem är det nya 18… Och hon behöver inte dagis eftersom hon ska vara med sin mamma under de månaderna; mamman är ju föräldraledig. Hon får lära sig engelska i alla fall, den lilla…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: