31/8, 2014: Responsen

Samma kväll som jag skrivit mejlet i förra inlägget fick jag ett sms från exet. Det löd så här:

”Jag har sett ditt mail. Ska lägga tjejerna nu och svarar dig imorgon.” Jag var fortfarande omtumlad och väldigt besviken, så jag svarade:
”Om du tänker föra ett resonemang som grundar sig på att jag har mig själv att skylla, ber jag dig låta bli.”

Hittills inget svar, ett förhållande som på sätt och vis bevisar min tes; det hon tänkte skriva var en radda förmanande ”I-told-you-so”-skitsnack, där hon egentligen inte hade annat att säga än att det hela är mitt fel, alternativt hänvisa till domen som just fått laga kraft. I det fallet skulle hon antagligen säga nåt i stil med att ”eftersom domen är som den är så har jag inga förpliktelser gentemot dig”. På ett rent juridiskt plan stämmer det, men på ett mellanmänskligt och föräldramässigt plan gör det det inte; bara för att man har rätt (ett av exets favorituttryck) att göra en sak, betyder det inte att man måste utnyttja den rätten. Man kan till exempel vara den storsinta i relationen och bjuda till för att det ska bli så bra som möjligt för alla.

Även om jag egentligen inte vet om eller vad hon tänker skriva, kan jag inte låta bli att via mina förutfattade meningar tycka att sådan respons är jävligt konstig, eftersom jag på ett ganska tydligt sätt uttrycker att hon börjar närma sig gränsen för samarbetets kollaps, samtidigt som jag uttryckligen ber henne att bjuda till och ge mig en fingervisning på vad jag kan göra för att hon ska bedöma det vara lönt att vara mer delaktig i mitt och Prinsessans umgänge.

Menmen. Sånt är livet. Och på tal om livet: jag har satans ont i fingrarna efter ett elva timmar långt sushikockpass på extrajobbet igår. Just sayin…

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: