Angående senaste tidens jävla tjafs

Ett icke ringa antal av mina vänner och bekanta har åsikter om dels Researchgruppens avslöjande om läskiga åsikter bland näthatande politiker och dels om nazisternas attack mot demonstrationen i Kärrtorp.

I det förstnämnda fallet menar många att åsiktsregistrering är förkastligt och att det var fel att snoka rätt på kommentatorernas sanna identiteter och att anonymitet är en rättighet. I couldn’t agree more – när det gäller att folk i gemen har rätt till anonymitet. I övrigt håller jag inte med. Alls. För det första handlar det inte om nån jävla åsiktsregistrering. Det handlar om att politiker är offentliga personer och att de helt enkelt får finna sig i att stå i rampljuset – något som både är positivt och negativt för en politiker. De är folkvalda och folket har tamejfan rätt att veta vad deras representanter vid makten säger, tycker och tänker – i synnerhet när partiet de representerar har ”nolltolerans” för liknande yttringar. Media har en förbannad rätt och skyldighet att granska människor vid makten, även om dagens ”granskare” är sorgligt veka i jämförelse med sina kollegor för 30 år sedan. Hade det här hänt på -70-talet hade det lett till en landsomfattande skandal och folk hade avgått och polisanmälts till höger och vänster. I dag är det liksom OK att säga att invandrare ska drivas ut av beväpnade ”svenskar” eller att flyktingbarn ska svälta ihjäl eller att regeringen har som plan att smitta ner befolkningen med HIV eftersom homosexuella tillåts lämna blod. Helt. Jävla. Ofattbart. Att de inte får slita spö vid skampålen och ännu mer ofattbart att folk kritiserar avslöjandena. Anonymiteten i en demokrati ska skydda de som verkligen behöver skydd och för jösse namn inte användas för att sprida omänskliga och brottsliga åsikter.

När det gäller Kärrtorpshändelserna är det många (inte bara höhöhö-människor med allmänt grumliga åsikter om ”nysvenskar” utan också ”vanliga” människor) som tycker att vänstern och antirasisterna minsann är lika illa som nazisterna. Jag ska nu förklara varför det påståendet är fundamentalt fel så till den grad att jag får huvudvärk av de framkastade ”argument” som folk mot sitt eget bättre vetande använder sig av för att ”bevisa” den tesen.

  1. Inom ramarna för extremhögerns ideologi finns åsikten att en del människor är bättre än andra. De ”andra” ska kastas ut eller rensas ut. Extremvänsterns grundtankar innebär i motsats att alla är lika värda och att alla ska erbjudas den hjälp de behöver. Baserat på det här: anser du verkligen att vänstern är ”värre än” eller ”lika illa” som högern?
  2. Nazisterna angriper urskillningslöst och våldsamt alla typer av människor som inte stämmer överens med deras extremt begränsade definition av vad som är rätt. Vänstern angriper sina meningsmotståndare – alltså extremhögern – och motarbetar därmed nazisternas idéer om att vissa människor inte hör hemma i Sverige och helst borde deporteras till läger. Menar du ändå att vänsterns våld mot nazisterna är lika illa som nazisternas våld mot barnfamiljer, homosexuella eller vanligt folk som vågar säga hur puckade nassarna är? Kom igen för fan!

Våldshandlingar är inte svaret men jag förstår inte hur människor kan jämställa vänsterns våld mot maskerade SA-romantiker med de högerextrema puckon som ger sig på alla som inte passar in i deras förkastligt smala definition av ”fosterländsk” – eller människa för den delen.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

7 kommentarer

  1. Ann

     /  30 december, 2013

    Harklar mej lite så här årets sista dagar…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: