Faenfaenfaen!

Igen. Ny ansökan. Nytänkande, fräck, framåt – en av de bättre jag skrivit. Jag fick svar efter kanske två minuter. Nej tack. De behövde någon med ”annan profil”. De kan suga… på vad fan de vill. Jag önskar att jag inte tog så illa vid mig, men så blir det om man lägger det minsta passion i ansökan eller om man hoppas det allra minsta på att få jobbet. Då svider det när det går en emot. Men utan den passionen eller de förhoppningarna blir det aldrig så bra att någon vill anställa en. Och nu – i skrivande stund – inser jag att det var något i den här stilen som undan för undan trubbade av mig. Det var själva skräcken över att bli besviken, känna sig ratad, bli frustrerad och ledsen, som gjorde att jag slutade hoppas, slutade vara passionerad och slutade känna. Det skurade liksom tomt inom mig, så att jag aldrig behövde vara olycklig över mina misslyckanden. Det var bara det att alla positiva känslor sköljdes ut på köpet och jag gick in i känslolöshet och ångest över just den känslolösheten. Jag kände inget – utom fasa över att jag inget kände.

Så: jag antar att jag paradoxalt nog borde vara glad, för att inte säga lycklig, över att jag just nu känner mig nedslagen i skoskaften; det betyder ju att jag börjar känna igen. Och det är positivt, även om känslan är negativ. Fan. Man får vara glad för det lilla…

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Ann

     /  22 december, 2013

    Och jag tänker att när vi plockar fram oss själva i vår ansökan, det som är oss och det som vi tror på och det vi vill ha. Och de inte vill ha det. Då är vi inte intressanta för varandra. Inget annat. Inte fel. Bara inte rätt för varandra. Och att vi då inte skulle vilja vara där i alla fall.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: