Ännu ett nej tack

Jag var nästan säker på att det skulle bli intervju. Men det blev det inte. Jag kan inte hjälpa det, men jag tappar lusten totalt såna dagar och gör inget vettigt alls. Har jag tur så växer det inte och blir inte värre än en ledsen läpp, men om jag har otur väller det upp som en äcklig deg och förstör hela tillvaron. Jag är så trött på det här. Det måste vara något seriöst fel på mig eller på sättet jag söker jobb, för visst är det väl märkligt att söka jobb i ett år och inte få något om man är både välutbildad och erfaren? Jag börjar bli bitter igen. Jag måste stoppa det.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Pia

   /  19 november, 2013

  Förstår dig verkligen. Har sökt jobb i en dryg månad nu och tycker det är jättetufft. Framförallt att peppa sig själv hela tiden. Ingen annan kan ju liksom göra det..Nu fick jag lite inspiration av dig, känner jag..Nu kör vi!

  Svara
 2. Nej, det behöver inte alls vara fel på dig eller på det sätt du söker jobb. Det faktum att du kommer på intervju (okej, inte på just det här jobbet, men på andra) tyder på motsatsen. Intervjun är ett kvitto på att du har kvalifikationerna för jobbet, det kan du lugnt räkna med. Faller du sedan på mållinjen, då var det konkurrensen som avgjorde, någon annan ansågs av någon anledning vara bättre.

  Jag var i en situation liknande din 2004-2005. Jag sökte närmare 100 jobb under ett halvår, kom på intervju på kanske 5-6, fick ett erbjudande som jag tackade ja till. Då var jag både utbildad och erfaren. Det var tufft, men till sist gick det.

  Jobbmarknaden är helt sjuk på så många olika sätt. Eftersom det kostar så mycket för arbetsgivare att rekrytera och framför allt felrekrytera, är många orimligt rädda för att anställa. Hellre betalar de dyra pengar för konsulter år ut och år in.

  Och vad HR-avdelningar egentligen pysslar med, don’t get me started..

  Varmt lycka till! Slicka såren och kom igen! Ge inte upp!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: