Kräks

I bland vill jag bara spy på mitt liv. Som i dag. Jag får sån jävla avsmak för mina åstadkommanden och mina tillkortakommanden att luften helt går ur mig. Det ska liksom aldrig sluta – det där med att tryggheten, som man trott sig ha inom räckhåll – åter igen rycks undan. Alltid ska det vara något. Jag är trött på det. Jag vill inte längre behöva oroa mig för min försörjning. Ska man verkligen behöva göra det när man är 35 år gammal? Ska man behöva göra det efter fem år på högskolan och sex år inom branschen? Tydligen. Ungdomens val får man leva med ända till slutet. Jag kan i bland uppleva att det är jävligt orättvist, ty om jag vetat då vad jag vet i dag hade jag så klart valt helt annorlunda.

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Ville bara säga hej!

  Svara
 2. Ann

   /  31 maj, 2013

  Finns det någon vinkel eller vrå som undersökts som kan rymma dörren du letar efter?

  Svara
 3. Välj på nytt!

  Svara
  • Jag har funderat mycket på det och jag har tagit en titt på saker som jag dels skulle vilja göra och som jag dels tror att jag klarar av samt kan försörja mig på. Det ironiska är dock att samtliga av de karriärvägarna leder till jobb där framtidsutsikterna är exceptionellt dåliga, eller så är intagningskraven (i fråga om utbildningar) alldeles för höga.

   Det är lite av ett Moment 22: det jag tycker om/klarar av ger inga jobb, vilket betyder att jag skulle stå utan jobb, medan de vägar som leder till jobb inte tilltalar mig eller är för svåra för mig – något som också betyder att jag skulle stå utan jobb.

   Ungdomens val och fallenhet för ”fel” saker slår hårt…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: