Superkrafter

Om jag hade haft superkrafter – håhåjaja – då hade världen varit en helt annan plats än den är idag. Andra människor önskar sig kanske möjligheten att flyga, att vara superstarka eller att ha röntgensyn. Jag önskar att min superkraft skulle ges uttryck i att alla gjorde som jag sa utan att argumentera. Kan ni tro hur skönt det skulle vara att bara kunna säga ”Nej, nu gör vi så här.” till USAs president, till nazisterna i Grekland, till tomtarna i Nordkorea, till ägarna av oljeföretagen, till kartelledarna i Mexiko, till böghatarna, svennerasisterna, de militanta islamisterna, hustrumisshandlarna, till de jävlar som tränger sig i kön och till alla andra galna, giriga, maktfullkomliga människor där ute. Tänk att på bara någon vecka avsluta alla krig och sträcka upp politiker så att de arbetar för hållbar miljö, att minska orättvisorna i världen och så att de lägger ner alla genomvidriga hemliga agendor. Jag är nämligen helt övertygad om att det går att göra – om alla på allvar börjar tänka på det stora hela – inte på sitt eget bästa. Så egentligen kanske jag inte behöver någon superkraft. Det kanske bara handlar om att folk måste ta huvudet ur röven?

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

  1. Shit, vilken trixig en du valde, den innebär att du alltid måste veta vad du gör och vad du säger. Nästan ha facit på nåt sätt. Känns lite tung och ansvarsfull.

    Svara
  2. Fast nog måste det ändå till superkrafter för att få människor att ta huvudet ur röven? För en del verkar ha det så långt uppkört att det enda ljus de anar är det som lyser in genom deras breda trutar när de orerar.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: