Spela roll

Jag har fått ytterligare ett uppdrag från Ann och det är ett mycket trevligt uppdrag som inspirerar mig.

Min perfekta rollfigur är ständigt lagom ung. Mellan 25-30. Ingen barnrumpa – smart och erfaren nog att inte förhasta sig, men fortfarande vild och våghalsig nog för att få en intressant vardag. I fysisk topptrim, självfallet. Klassiskt bildad och en fröjd att ha i sällskap; tvivelsutan damernas favorit, inte minst med tanke på sin goda smak och välavvägda klädstil. En sann gentleman ut i fingerspetsarna. Sprungen ur medelklass, med höga ambitioner, en vilja att se världen och med en barndom och ungdom fylld av sysslor som förberedde honom för hans äventyrliga liv – fäktning, ridning, pistolskytte, brottning, latin, grekiska, litteratur, sjömanskap, ekonomi och andra väsentligheter. Ett taget namn med adelsklang, för att kunna smälta in bättre i societeten där pengarna finns – man kan ju inte ge sig av ut på expedition utan finanser.

Det spelar egentligen mindre roll i vilket sammanhang man placerar den här personen. Han passar lika bra på ett piratskepp eller på vampyrjakt som på arkeologisk expedition eller som duellant i gryningsdimmorna.

Min rollperson skulle vara sprängfylld av oneliners, glimtar i ögat och akrobatiska manövrer från mastkorg till ljuskrona. En liten mustasch, flottigt hår och ett svärd lika skarpt som intellektet. Och damn it – kragstövlar. Eller ridbyxor och tropikhjälm!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Ann

   /  31 december, 2011

  Hahaha, det låter nästan som att du inte spelar någon roll alls utan bara är dej själv. En underbar karaktär. Ser honom framför mej och ler med hela ansiktet när jag ser honom. jag gillar honom!

  Svara
  • Haha! Kanske är det en karaktär jag gärna skulle vilja vara – så till den grad att jag påverkas lite av den 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: