Inte hemma hos mig i alla fall

Jag och Valkyria skulle ut och äta middag igår. Jag hade bokat bord på ett ställe som främst är en lunchrestaurang, men som också serverar tapas vissa kvällar. Hemma hos oss heter stället. Jag har lunchat där och kände mig nöjd då, så när en kompis berättade att de numera har ett bra ölsortiment så tyckte jag att det var ett givet mål för aftonens restaurangbesök.

Vi fick plats vid ett bord mitt i den lilla lokalen, och jag hade stora förväntningar på både mat och öl. En man som jag misstänker var ägaren presenterade idén för oss – vi beställde alla rätter samtidigt och så skulle de bäras ut i tur och ordning, utan stress. Jag beställde sex rätter för typ 220 kronor sammanlagt, och Valkyria beställde fyra. Jag beställde buljongpotatis, fläsksida, bröd, gös, betcarpaccio och crème brulée.

Ölen var ett kapitel för sig. 69 kronor kostade den per flaska, bortsett från veckans öl, som kostade 39. Jag ville ha en halvliter och bestämde mig med viss angst för en av sorterna på listan. 70 spänn för en flaska öl är jävligt mycket pengar. När vi fick in ölen visade det sig att jag betalade nästan 70 spänn – för en 33 cl flaska. Jag höll på att smälla av och hade svårt att släppa det. 70 spänn… Jävligt bittert. Nåja.

Sen kom maten. Den var genomgående sådär; som gammal kock är jag så klart ganska petig, men det här var faktiskt inget vidare – min buljongkokta potatis smakade potatis typ. Vissa av potatisarna var lite överkokta. Min gös var lite torr och varken saltad eller kryddad och min fläsksida bestod till 90 % av fett – köttet lyste i stort sett med sin frånvaro. Dessutom saknade fläsksidan den knapriga ytan som den ska ha – den var mjuk. Betcarpaccion var väldigt basic utan några sensationer. Brödet var OK, men de hade inte bakat det själva. Jag och Valkyria kom överens om att den syltade fänkålen som hon fick till sin lax, samt plommonmarmeladen till min fläsksida var bra. Sammantaget hade jag kunnat laga samtliga rätter bra mycket bättre.

Sen kommer vi till servicen. Samtliga rätter utom desserterna serverades i stort sett på samma gång, vilket ledde till att de kallnade och att man kände sig stressad. Valkyria fick inte ens in en av rätterna hon beställt. När en i personalen serverade några tallrikar tog han inte bort de vi ätit på – de fick stå på bordet och ta upp plats. Sedan väntade vi en tid på vår dessert, men den kom aldrig. Visst är det OK att vänta på maten, men med tanke på att vi fått alla våra rätter på en gång kändes det väldigt märkligt att sitta och vänta på en dessert som inte dök upp. Efter kanske en kvart bad jag att få betala. På notan stod dels maten vi beställt och ätit (bortsett från Valkyrias saknade rätt – som de alltså helt missat), inklusive  desserterna vi inte fick. Dessutom debiterade de oss för en flaska vin och en extra öl. Totalt ville de att vi skulle betala nära 500 kronor mer än vi ätit för – mer än vad vår mat de facto kostade. Jag påpekade så klart det hela för servitrisen som helt sonika strök det som inte stämde och undrade om ”vi var överens om notan nu då?”

Det var liksom inte fråga om någon form av ”ursäkta att ni inte fått era efterrätter, ursäkta att vi missade en beställning och ursäkta så fantastiskt jävla mycket för att vi inte har ett dugg koll på våra gäster och ger dem notor på mer än 100 % mer än de ätit för.” En BRA servitris hade genast insett att oj, fan, de här gästerna kommer nog aldrig igen och åtminstone bett om ursäkt eller kanske bjudit på drycken, men den här tjejen hade ingen koll what so ever.

Jag har nog aldrig varit med om ett sämre restaurangbesök, i synnerhet när det gäller en restaurang som tar såna priser. Jag avråder från ett besök på Hemma hos oss – maten gör du bättre själv, priserna är alldeles för höga i förhållande till matmängd och smakupplevelse och servicen är riktigt dålig. Det hjälper inte att de skryter om ”lokala råvaror” och ”småländska tapas” – det är fail från början till slut.

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Epic fail. Tack för varningen. Hoppas att det inte helt förstörde er kväll ändå. 🙂

    Svara
    • Nej då! Efter förskräckelsen fann vi oss snabbt och tog ett par nigiri och en Kirin – sen drog vi vidare till stamlokuset och drack öl och drinkar! Bra kväll, trots allt!

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: