Är det fler än jag som är en dålig förälder?

Jag lämnar mer eller mindre först på dagis. Varenda dag. Och jag hämtar mer eller mindre sist på dagis. Varenda dag. Jag lämnar ungefär kl 0645 och hämtar ungefär 1615. Jag har alltid undrat när andra föräldrar hämtar och lämnar. Hämtningen har jag börjat få koll på. Om jag någon gång kommer runt kl 15 så brukar parkeringen vara full av bilar parkerade av föräldrar som hämtar sina ungar. Lämningen har jag dock inte haft koll på förrän igår. Då lämnade jag strax efter 9 på morgonen. Och DÅ var parkeringen smockfull. Det innebär alltså att de flesta föräldrar på Prinsessans dagis lämnar klockan 9 och hämtar klockan 3. Låt mig tänka nu… Det innebär att de har sex timmars arbetsdagar allihop. Fem timmar om de tar en timmes lunch. Hur fan går det ihop?

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. annannan

   /  13 september, 2011

  Ett alternativt svar är att dom jobbar för lite.

  Svara
 2. irrhönan

   /  6 september, 2011

  När mina ungar gick på dagis så pratade jag med personalen om det där. Jag fattar inte hur ”alla” tycker att just ens eget barn är den som blir först lämnad och sist hämtad på dagis – mina blev det i alla fall med 100% garanti.

  När jag lämnade 7:30 var det halvtomt och morgonsömnigt och när jag hämtade 16:45 tomt som i en öken, med personal som gick och småstädade.

  Jag har aldrig begripit hur de där ”alla andra” – dem som lämnar klockan 9 och hämtar vid 14-15 kan ha samma uppfattning som jag; dvs. att de lämnar när det är tomt och hämtar sist; men så är det tydligen. För ingen jag har träffat har nånsin erkänt att de lämnar sent och hämtar tidigt.

  Förklaring någon??

  Svara
 3. Du, trots att vi är två föräldrar så lämnar vi 07:30 och hämtar kl 17. Då är barnen sist kvar på sina avdelningar (eller möjligen tillsammans med något barn till). Och vi gör ändå så att en lämnar och den andra hämtar, men det går liksom inte ihop på något annat sätt.

  Visst, vi skulle kanske kunna gå ner i arbetstid. Men det hade bara inneburit en ökad stress. Jag pratade med andra föräldrar på mitt jobb innan min äldste föddes, och deras råd var bestämt: Gå inte ner i tid. Det enda som händer är att du fortfarande måste jobba 100-120%, fast på 80% av tiden och med 80% av lönen. Man blir stressad av att inte hinna med på jobbet och stressen tar sig uttryck i en irritation som alltför ofta spiller över på barnen.

  Så jag jobbar 100 % och hämtar barnen sist på dagen. De är lyckliga på sina dagis och vill allt som oftast inte gå hem när jag kommer för att hämta, för de har inte lekt färdigt tycker de. Att få lite egentid med sin favorit-förskollärare är också mycket uppskattat. Jag försöker att inte ha dåligt samvete, och lyckas för det mesta. För mina barn verkar inte må dåligt över det. Så varför ska jag göra det?

  Svara
 4. De är TVÅ. En hämtar och en lämnar. Då går det ihop, inte annars. Jävla kärnfamiljsjävlar… 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: