Nästa dag

En känsla av ingethet finns här idag. Här sitter jag på jobbet, alldeles för tidigt. Facebook har tagit slut, mejlen likaså. Nu återstår kaffekoppen, och sen måste jag obönhörligen jobba. Hemma är det tomt. Inget barnaskratt. Ingen älskad. Att komma hem dit är inte att komma hem. Det är att komma någonstans där jag inte vill vara, till en ensamhet jag inte vill ha. I detta nu tänker jag att jag borde gaska upp mig och skriva saker som ”det ordnar sig”, ”det blir bra i slutändan” eller ”vi ses ju snart igen”, men det är inte så jag känner och det är inte så jag vill skriva. Jag vill ropa så högt att glaset spricker att jag älskar och saknar och gråter, förbannar, ger upp och kämpar på. Jag vill att det ska vara bra. Jag vill vara trygg. Jag vill bli smekt över kinden, vaggad av en älskad. Jag vill inte gå och darra och undra i min tomhet. Jag vill inte bara känna doften i mina näsborrar när de gått. Jag vill ha allt, allt det vanliga, lilla, för att jag förtjänar det. Jag vill komma hem, hem på riktigt.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Flera dagar gamla inlägg, hur kunde jag missa dem? Fattar ingenting. läser att det känns bättre idag. Och det var på morgonen. Kanske dansar du fram nu när det är kvällen, eller åtminstone tar ett hoppsasteg eller två. Och du, det är dito på det där med gillar. Jag gillar dej.

    Svara
  2. Vad ska jag säga? Det känns igen? Det hjälper ju inte ett skit. Så vad göra för dig? Ta en dag i sänder, går inte det ta timmar i taget. Goda råd som jag inte följer själv. Här vältras det i självömkan, och det går ju det med. Ett tag i alla fall.
    Hur som helst. Ta hand om dig.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: