Pappajäveln

I morse hade jag och Prinsessan en klädkonflikt. Det är inte ovanligt. Men idag var det hela färgat av det faktum att Prinsessan blir hämtad av mamma på dagis – de där dagarna när Prinsessan ska byta hushåll kan vara extra svåra. Efter fyra klädbyten berättade jag för Prinsessan att nu var det nog. Nu fick hon ta den vita tröjan. Och då började hon förstås gråta bittert.

”Jag vill ha pappa!” kved hon, och kröp upp i mitt knä. ”Jag önskar att du och mamma bodde tillsammans igen!” Luften gick ur mig och jag kramade henne hårt. Jag kände hur tårarna kom och hur jävla värdelös jag kände mig. Jag strök henne över håret och viskade till henne att jag älskar henne och att pappa också kan önska det ibland, men att det inte är så nu. Mamma är kär i en annan man och pappa är kär i en annan kvinna. Pappa och mamma älskar henne lika mycket fast de inte bor tillsammans.

Vi satt så en liten stund. Jag önskade att jag kunde göra något för att slippa känna mig så maktlös och så usel. Till sist kravlade hon ur mitt knä och ner på golvet.

”När jag blir stor vill jag fäktas med dig pappa!”

Det kändes lite bättre efter det.

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: