7. Det bästa med mitt hem

Sedan jag flyttade från barndomshemmet har jag inte haft något hem i egentlig mening. Jag har alltid känt mig på väg. Jag har de senaste 15 åren flyttat 18 gånger av olika anledningar. Rastlös. Jag har inte trivts och medvetet eller undermedvetet har jag hela tiden spanat efter andra platser att slå mig till ro på. Men nu har något hänt. Alla vet att jag inte är direkt vrålförtjust i Växjö, men nu har jag börjat trivas hemma. Det börjar kännas som hemma.

Det är första gången jag stannat längre än två år på en plats och det är en av anledningarna till att jag börjar känna mig tillfreds. Den andra är att jag för första gången ansträngt mig för att skapa en miljö jag tycker om. Det gör verkligen skillnad, även om lägenheten i sig inte är direkt toppen och även om jag inte har råd att köpa precis de möbler jag skulle vilja ha. Jag har satt upp lite hyllor, som bekant, lagt mattor på golvet, skaffat några små lampor, ordnat i köket, städat upp i klädkammaren och fixat Prinsessans rum. Det börjar bli lite ordnin på torpet.

Det bästa med mitt hem måste vara soffan. Jag skulle vilja säga att det är köket, men det lämnar alldeles för mycket att önska. En diskmaskin till att börja med. Soffan är inte jättesnygg. Inte heller blir den snyggare, för Prinsessan gör regelbundna satsningar på att fläcka ner den. Däremot är den rätt bekväm, i synnerhet när det gäller divan-delen. Där kan man sträcka ut sig framför en rulle eller bara sträcka ut sig. Den är centrum i mitt hem och är perfekt att sitta eller ligga i. Konstigt nog får bara en enda person plats i den när Prinsessan sitter där. Det är i alla fall vad hon säger och hon fräser åt mig när jag försöker låna en kudde eller ett hörn av filten. Men det är OK. När hon gått till sängs är den MIN! BARA MIN! Min soffa! My baby!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Hmm, undrar vad som är det bästa med mitt hem. Det ska jag fundera på.

    Svara
  2. Rastlös? Flyttar ofta? Hmmm, låter som en annan naturlig vagabond vi känner… 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: