4. Min största kärlek

Jag sprang på henne nån sen kväll utanför Björket. Där anordnades någon gång i månaden så kallade gymnasiediscon. Hon hade rött hår och en M/59-jacka. Kängor också. Utsvängda byxor. Hon var bara så jävla söt. Jag var 16. Hade redan en flickvän. Men jag blev helt torr i munnen. Jag hoppades på att hon också var punkare, men när vi snackade fick jag klart för mig att hon var synthare. Det fick duga. Jag var helt såld på henne. Jag visste knappt vad hon hette men jag gjorde allt för att ta reda på det. Fick reda på att hon hade pojkvän dessutom. Minor setback.

Min dåvarande flickvän misstänkte något. Hon var sur mest hela tiden men det är kanske inte så konstigt. Det hände sig slutligen att vi åkte till Helsingör tillsammans med några kompisar. Då kunde jag inte hålla mig längre utan kysste henne mot en vägg. Hon såg förskräckt, förbluffad och förtjust ut. Samma dag gick jag till min flickvän och gjorde slut.

Jag och kärleken var tillsammans i ungefär tre år. Vi växte upp under de åren. Hon pluggade i Värmland. Jag gjorde lumpen och bodde ett tag i Norge. Sen började jag plugga i Lund och då kan man säga att vår saga var all. Vi växte isär och verkligheten tog oss åt olika håll i världen. Jag var jätteledsen över det i flera år och sörjde att det tog slut, fastän det var jag som föreslog att vi skulle ha en paus. Hon var min första ”vuxna” flickvän och jag har fortfarande många, kära minnen av vår tid tillsammans.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: