25. Först

Först fräser man lök och vitlök i rejält med smör. I med hackad stjälkselleri och hackad morot. När det fräst en stund tillsätter man en stor näve finhackad kycklinglever, finhackat rökt fläsk (något halvkilo) och ett knappt kilo oxfärs, lite i taget. Det ska fräsas – inte kokas. När man är nöjd tillsätter man en stor sked tomatpuré, någon deciliter vin och kycklingbuljong så att det står en fingerbredd ovanför färsen. Låt småputtra i minst två timmar, gärna längre. Späd på med kycklingbuljong om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Det här är en ruggigt god köttfärssås som passar väldigt bra i lasagne. Receptet lärde jag mig av Giovannis mamma.

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Nice!!!!!

    Svara
  2. Lätt mkt gott!

    Fast lever. I köttfärssåsen. Hm. Vet inte riktigt.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: