Först fräser man lök och vitlök i rejält med smör. I med hackad stjälkselleri och hackad morot. När det fräst en stund tillsätter man en stor näve finhackad kycklinglever, finhackat rökt fläsk (något halvkilo) och ett knappt kilo oxfärs, lite i taget. Det ska fräsas – inte kokas. När man är nöjd tillsätter man en stor sked tomatpuré, någon deciliter vin och kycklingbuljong så att det står en fingerbredd ovanför färsen. Låt småputtra i minst två timmar, gärna längre. Späd på med kycklingbuljong om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Det här är en ruggigt god köttfärssås som passar väldigt bra i lasagne. Receptet lärde jag mig av Giovannis mamma.
Åsa
/ 27 januari, 2011Nice!!!!!
Ett stenkast från Fyndet
/ 27 januari, 2011Lätt mkt gott!
Fast lever. I köttfärssåsen. Hm. Vet inte riktigt.
Anguin
/ 27 januari, 2011Det är så lite så det märks knappt. Det blir en fylligare sås helt enkelt.