Den senaste tiden

Mycket har hänt och jag har haft dålig tid att skriva. Jag har varit omgiven av människor dygnet runt sedan den 22/12 och det har sannerligen tagit ut sin rätt. Jag märker att kroppen är trött och sinnet stressat. Jag har inte yogat eller mindfulnessat och det straffar sig uppenbarligen. På ett sätt är jag glad för att det gör det; det blir så mycket enklare att motivera sig att sköta om sig själv då. Om man märker att man mår dåligt blir man långt mer angelägen att lösa problemet. Just nu har jag riktigt ont i magen och jag är dessutom väldigt trött. Jag orkar inte meditera just i kväll. Jag vill bara sova. Helgen har varit lång redan nu och sängen verkar mycket lockande. Men jag står inte ut om jag inte får skriva av mig, så det kommer jag att göra innan jag lägger mig. Nyårsafton kommer det att handla om. Resten av tiden är mest en gröt av vardag. Trevlig, förvisso, men inget jag har lust att skriva om.

Jag och Prinsessan var bjudna till M och K. Vi åkte redan strax innan lunch och med tanke på väglaget tog det oss nästan en timme att komma fram. Det är alltid kallt hos M och K eftersom de bor i ett gammalt torp som till viss del saknar isolering. Därför packade vi varma kläder. Långkalsonger, varma sockar, extra tröjor och hela rasket. När vi kom fram kom förväntningarna delvis på skam; det var hyfsat varmt i huset – på sina ställen över 15 grader (och vad det led kom vi nog upp i 21), så jag kunde krypa upp i soffan framför kakelugnen och mysa till det lite. M och K har fixat och putsat och renoverat och det börjar så smått bli färdigt nu. I synnerhet köket är en fröjd att se – en fantastisk blandning av nytt och gammalt, med gjutjärnsspis sida vid sida med en varmluftsugn.

Efter en stund klädde vi på oss och gav oss ut i snön, med pulkor och packad picknick-korg i högsta hugg. Det blev en kort promenad och pulsande i halvmeterdjup snö innan vi kom fram till pulkabacken. Vi tände en stor eld, började värma soppa och gav oss sedan ut för backen. Snön var så djup att vi fick knuffa oss fram till en början, men sen gick det allt bättre. Prinsessan vågade till sist åka själv i pulkan och var hemskt förtjust över det. När jag stod där i backen, i den begynnande solnedgången, med mitt barn i full karriär utför, med mina nära vänner omkring mig, kändes det liksom bara bra. En känsla av utandning. Av… förnöjsamhet. Jag kunde känna att allt var bra. Att livet slutligen börjar ordna sig till det bästa. Jag kände mig tillfreds. Till och med tillfreds med Småland.

Dagen fortsatte med matlagning, lite öl och en massa skratt. Vi åt baconlindade dadlar, grillat äpple med honung och chevré, älgfilet med (väl)kryddad rösti, blåbärssorbet med hembakta maränger och slutligen en chokladtårta. Med chokladkräm. En värdig nyårssupé.

På morgonen fick jag vara en stolt pappa. Prinsessan gick fram till en av de övernattande gästerna, en ganska fyllig tjej, och frågade:

”N. Varför är du så tjock, N?” Jag tror att ni alla vet hur den där känslan kan slå en. När man öppnar munnen och bara kan säga ”ghg”. Som tur är var N rätt lugn med det hela, och hon skrattade och svarade helt sonika att det hade att göra med att hon gillar mat. Men jag kände mig lite utsatt, minst sagt.

Den stora behållningen av nyårsafton var hur som helst den där korta känslan av frid. Av ett normalt liv. Jag är min egen man och jag har ett eget liv. Ett liv som jag är nöjd med, till allra största delen. Till och med vad det gäller Småland. Nästan. Det finns tankar som susar förbi och tankar som stannar en lite längre stund. Vissa tankar är där precis hela tiden, men det är tankar jag så gärna har.

Gott nytt år på er.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Så underbar den där känslan är av förundran, förnöjsamhet och tacksamhet. Inget saknas, allt vi behöver är på plats. Gott nytt på dej också.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: