Yoga Nidra

Nu är det riktigt hårda tider på jobbet, så det kändes gott att lämna lokalerna framåt kvällen igår. Jag tog en dusch och åkte till min första Yoga Nidra. Klassen var betydligt mindre än i måndags och den här gången var det bara kvinnor med (jag kastade skrämda blicker åt alla håll, men såg inget Ånglok). Det hela började med enkla sittande övningar. Små rörelser. Långsamt och böljande. Jag fick chans att känna in kroppen, slappna av och komma igång med andningen. Efter en stund var det dags för djupavslappning. Som jag uppfattade det så var det kärnpunkten i Yoga Nidra. Helt kort sagt kan jag säga att den här delen av passet och de avslappningsövningar jag gör på mindfulnesslektionerna var precis samma sak. Kroppsscanning, avslappning i del efter del av kroppen. Andning. Medvetenhet om känslor och om kropp. Närvaro i allt väsentligt. Jag misstänker att jag somnade en eller flera gånger. Det var väldigt skönt. Jag gick därifrån mycket tillfreds och mjuk i kroppen.

Jag gillade verkligen den här formen, men i slutändan kommer jag nog att köra Hatha Yoga; jag har tack vare mindfulnessen blivit rätt bra på att djupavslappning och gör det varje dag i någon form. Däremot kan jag absolut tänka mig att komma förbi någon onsdag då jag har tid för ett pass. Sjysst.

Däremot försov jag mig en timme i morse. Skyndade ut på parkeringen och sprang rätt på exet och Prinsessan. Det blev Prinsesskramar och Prinsesspussar och några korta ”Läget?” mellan mamman och pappan. Stämningen var helt OK. Prinsessan ville berätta något.

”Det var länge sen du och mamma bodde tillsammans. Om ni snart gör det igen kan det komma en bäbis till!” Exet skrattade och menade att eftersom Prinsessan snart ska träffa sin lilla kusin så är det det hon tänker på: ”Kusinen är ju nästan som en lillasyster för Prinsessan!”

Jag undrar om exet är gravid.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Hittade du ditt sankalpa? Jag behöver byta ut mitt, det gamla är delvis passé.

  Svara
  • Ja, det gjorde jag. Det kändes väldigt angeläget.

   Svara
   • Det tycker jag är det bästa med regelbunden Yoga Nidra. Avslappningen är skön, det är den, men det andra är bättre, det klarsynta. Nu har jag slarvat och jag känner det. Usch.

    Svara
 2. Mm. Jag VET att mitt ex ”är det”. Kommer en bebis vilken dag som helst nu. Märkligt. Vet inte hur jag ska känna.

  Svara
  • Nej, det där är ju så fantastiskt märkligt. Man står där liksom med kopplet i handen och undrar vart hunden tog vägen 😛

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: