6. Min dag

I morse var det en särskild dag. En dag jag förberett mig för och bävat inför. När jag fick tjänsten som chefred berättade min chef att vi skulle diskutera lön till jul  ”om vi båda var nöjda”. Och idag var alltså dagen. Men jag börjar från början.

Jag steg upp och fixade till mig. Rakade mig ordentligt. Tog på vita skjortan och hela grejen. Tog Prinsessan till dagis. Åkte till jobbet och var där 06:50 (jag är oftast på plats vid den tiden – inget konstigt) och spenderade minuterna fram till kl 07 med mindfulnessövningar. Sen satte jag igång. Vi har förträffligt mycket att stå i just nu – hundratals sidor ska fixas ihop på några dagar. Och så var det jobb. Under eftermiddagen skulle jag träffa chefen för lönesamtal, men han kom innan lunch. Tog mig nästan på sängen. Men jag hade förberett mig ordentligt. Samtalet mynnade ut i friskvårdsbidrag och en löneförhöjning på 10 %. Jag kunde kanske fått mer. Men det är Kronoberg. Lönerna är riktigt låga. Och i min bransch är det sannerligen arbetsgivarens marknad.

Jag satt vid min dator och kände det som om jag hade guld och vaniljsås i magen. Jag sög i mig varenda sekund. Ringde till mina närmaste och berättade. 10 % är ändå 10 % – fast jag kanske borde ha fått 25 %. Oavsett vilket spenderade jag fem minuter av eftermiddagen till att bjuda in mina kompisar till pretentiös mediafest och så drog jag och köpte champagne. Sen hämtade Prinsessan och drog hem för att göra mediamat. Vi hjälptes åt hon och jag. Det blev crostinis och snittar med tapenade, stenbitsrom, pesto, gurka och parmesan (alltså olika på varje).

Och så kom kompisarna och jag kungjorde att jag fått mer lön. Vi skålade i champagne och drack Mai-tais när champagnen tog slut. De gick precis. Och här sitter jag. Tiden är snart ute – snart är det en ny dag. Om två minuter. Så jag får sluta. Fan, vad bra jag är. Och vad bra jag mår!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Grattis! =)

  Svara
 2. Det är klart att du är bra!!!!

  10% och friskvård är inte fy skam. Du vet tills nästa gång. Och nästa gång måste inte vara december nästa år. Man kan ha lönesamtal i juni oxå. Faktiskt.

  Svara
 3. Behåll leendet på länge nu

  Svara
 4. Grymt! Bra jobbat också=)

  Svara
 5. Och just det ja. Jag lyssnar på Tool också. Det var länge sen. Och det är lika bra som alltid.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: