Luzern och borta bra…

Sista dagen i Schweiz sov jag till 10:30, vilket är något av ett rekord för mig. Vi tog det lilla lugna, som vanligt, men bestämde oss strax efter lunch för att åka till Luzern som ligger i närheten av Zürich. Det är en galet charmig liten stad, späckad med gamla byggnader, trånga gränder och månghundraåriga träbroar. Det delade många likheter med min fantasis aplstuge-schweiz, så jag kände mig rätt nöjd. Vi hade inte så värst lång tid på oss, men gjorde oss trots det ingen brådska. Vi gick så sakteliga längs med vattnet, tog lite foton, lyssnade på ljuden, kände dofterna och njöt av det varma solskenet. Det var säkert 20 grader i solen och luften var mild och stilla.

Vi bestämde oss slutligen för att äta och döm om min förtjusning när vi satte oss ner på ett klysch-klassiskt schweizer-hak! Nu skulle jag få min fondue! Trodde jag. De hade inte fondue. Och inte raclette heller. Tur att man har goda vänner i Sverige som kan förse en med schweiziska nationalrätter. Ur led är tiden… Dessutom var servicen på stället så dålig att vi gick och satte oss på en lunchrestaurang modell billig där vi tog oss varsin burgare. Helt OK. Men fondue var det förstås inte.

Så gick färden till Zürich och väl hemkomna insåg vi att jag skulle vara tvungen att hoppa på spårvagnen på en enda gång för att hinna till mitt flyg. Brorsan och jag sprang till hållplatsen och hade inte ens tid att kramas adjö ordentligt.

Strax efter klockan 20 i söndags landade jag i Byen, ropade ”Hej!” till Lilla Blå och drog sedan till vännerna i Malmö. Tåget till verklighetens Växjö gick 05:48 igår morse och jag måste medge att jag inte var vidare sugen på att stiga upp. Däremot är jag pigg och full av intryck och ro. Det var precis vad jag behövde. Lite ledigt så där. Det gör jag snart om igen!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

  1. Jepp, fast det var innan jag började lyssna på trollsånger sittandes i min fåtölj, Nu vill jag vara prick där jag är.

    Svara
  2. Där vill jag vara. Prick nu.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: