Blå himlar över Zürich

Om det var regnigt häromdagen så var det desto vackrare igår. Det blev en långsam, härlig dag, med blå himlar, 15-20 grader i luften och desto mer i solen. Vi spankulerade kring i stadsdelen Oerlikon där brorsan och J bor. Brorsan ville klippa sig och jag ville äta raclette eller fondue. Vi tog det riktigt lugnt och letade efter frisör och uteservering i solen. Jag ville helst äta på nåt mer ”schweiziskt” ställe. Det visade sig vara svårare än jag kunde tro.

Det slutade med att brorsan drog iväg och klippte sig medan jag och J placerade oss på en italiensk restaurang. Schweizisk restaurang my ass. Fail, skulle man kunna säga. Men det spelade mindre roll. Jag var på gott humör. Vi hann med varsin eftermiddagsöl innan köket stängde så vi fick driva vidare. Slutligen hittade vi en uteservering med kvardröjande sol där jag i alla fall fick tag på en riktigt bra bratwurst och en välgjord rösti. Och en öl till. Riktigt sjysst!

Sedan bar det av hemåt där vi piffade till oss och förberedde maten innan gästerna skulle komma. Brorsan är en hejare på att laga thai (du skulle gilla det JCMAS!) så det var det som stod på menyn.

När gästerna slutligen kom var det som att släppa in ystra sommarvindar i lägenheten. Jag blev nästan omkullvält av pur positiv energi, skratt och ivrigt prat. Det var två av brorsans gamla vänner. En av dem växte upp ett par mil från där jag har mitt barndomshem, medan den andra var från Sydney. Vi åt, drack och skrattade, och sedan blev det Singstar för hela slanten.

Som jag antytt var en av dem – australiskan – ett riktigt jäkla kap. Om jag ska vara ärlig är det mycket få kvinnor som stimulerat mig och som verkligen väckt mitt intresse de senaste åren, men hon var en av dem. Självklart hade hon sällskap, men det blev en minnesvärd kväll. Jag kände mig uppskattad, uppmärksammad och riktigt snygg. Vi skämtade, berättade och lyssnade – det var precis som det ska vara när allt bara funkar.

De åkte hemåt runt 02:30. Jag sov som en stock både länge och väl, tills jag vaknade till min sista dag i gökurens förlovade land.

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Som vanligt är de riktiga kapen inte schweiziskor, om man inte har en väldigt udda fetisch för tillika udda kvinnor (för att generalisera).

  Svara
 2. Jag är en stark anhängare av stora gester så jag tycker du borde iaf berättat för den fagra australienskan hur behaglig du fann henne. Hade kanske inte slutat i ett lyckligt slut, men ger iaf mer svar än nattliga funderingar om om och kanske. Och är en ruggigt fin komplimang att ge till en tös.

  Sweep them off their feets 🙂

  Svara
 3. Kat

   /  15 november, 2010

  Det är förvisso inte Schweiz, men jag inbjuder dig härmed på raclette i Sånnahult – jag råkar äga en raclette och kan köpa ost i Bryssel 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: