Några glas senare

Gårdagen var förtjusande, bortsett från ett konstant regnande som höll i sig i minst ett dygn. Jag och J gick gata upp och gata ner i Zürich. Vi gick lite i affärer och tittade på kläder och så träffade vi brorsan på lunch och kaffe vid lagom tid. Jag är öm under fotsulorna idag, för vi gick verkligen hela tiden, jag och J.

Framåt eftermiddagen hittade vi ett bedårande spritcafé i gamla stan. Jag önskade att jag bodde bara ett kvarter bort så att jag skulle kunna ta vägen förbi på väg hem från jobbet. Det andades Strindberg. Lugnt och stillsamt, med få sittplatser, rustik inredning, absinthe i baren och en söt servitris som log som en sol mot oss när vi beställde. Det var fantastiskt mycket feelgood.

Folk talade lågmält, läste tidningen och kopplade av. Jag och J föll genast in i lunken. Det var skönt att komma bort från regnet, skönt att vila de trötta benen. Vi tog varsin kopp thé och bara andades. Satt tysta och insöp atmosfären. Så skönt. Så lugnt. Jag trivdes och småspråkade lite med servitrisen när hon tog svängen om vårt bord. Schweizertyskan är väldigt svår att förstå, men jag anpassar mig över förväntan och känner att jag faktiskt både förstår och kan göra mig förstådd – till på köpet ganska otvunget.

Vi gick slutligen, och letade oss mellan vattenpölarna till brorsans jobb där vi mötte upp med honom. Vi promenerade en bit, tills vi kom till vattnet. Där låg tio båtar förtöjda. Varje båt var tre våningar hög och på varje våning fanns det i snitt tio vinutställare och de hade runt 20 flaskor vardera. Jag är dålig på matte, men jag får för mig att det blir 300 utställare och 6 000 vinsorter. Vi provade kanske 15 sorter och var runda under fötterna när vi slutligen gick därifrån. Jag provade viner från södra Tyskland – fantastiska Riesling-viner med smaker som jag knappt trodde fanns. Fläder, äpple – nästan ek. Och schweiziska viner provade jag också. Det finns gott om producenter i Schweiz, men det blir för dyrt att exportera, med tanke på dels tullarna och dels de höga lönerna här i landet. Jag hade verkligen hur trevligt som helst.

Idag vaknade jag tidigt. Satte på en kanna kaffe, tog en dusch och mediterade en stund. Kände efter. Frågade mig själv hur jag mådde och vad jag kände. Små puffar av tillfredsställelse, glädje och trygghet dök upp, och jag slappnade av i axlarna. Idag är en förtjusande dag och solen lyser från en mörkblå himmel. I kväll får vi gäster hit men vad den här skinande dagen bjuder på har jag ingen aning om. Men jag är precis lika nöjd ändå.

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Men var är fondue historierna???? Jag som är skada av Asterix tror ju att varje anständig schweizare har ostfondueorgier 🙂

  Svara
  • Jag har faktiskt försökt att hitta nåt vettigt ställe för fondue. Jag drev brorsan och J till halvt vansinne idag av den anledningen, men det slutade med bratwurst och rösti istället. På en solig uteservering – det var 17 grader varmt. Alltid nåt…

   Svara
 2. Låter fantastiskt trevligt. Och så ska man ju ha det ibland. Eller hur? Ta det lugnt nu, njut av tillvaron och rapportera gärna mera därnerifrån.

  Svara
  • Sista kvällen i kväll, Lilla Blå. Jag har haft det fantastiskt och nu väntar vi på middagsgästerna. Jag tror nog att det kommer en uppdatering i morgon eller på söndag – jag har inte känt mig så motiverad att skriva på länge!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: