Zürich

I Zürich. Jag hälsar på min bror och hans tjej. Det är mildare här. Och det är vackert. Det är som i Sverige, fast som i Tyskland. Husen är annorlunda. Lite mysiga sådär. Staden är ordnad och på något sätt ålderdomlig. Det händer så mycket grejer här, så mycket business, att i stort sett alla är synnerligen välklädda. Det är lite som i Milano känner jag. Och 20 minuter bort ligger alpsluttningar. Jag har alltid haft en så romantiserad bild av Schweiz, men den ligger skändad och lemlästad hemma i Växjö. Verkligheten är inte snöinpackade alpstugor, St Bernhardshundar, joddling och gökur. Verkligheten är nästan för lik Sverige.

Maten är apdyr, liksom det mesta här. Jag har kollat rätt mycket på kläder – skyltfönsterna är fyllda med riktigt sjyssta grejer, men jag har så klart inte råd att köpa något. De kyrkor jag så förtjust ville fota var inte alls så intressanta som jag hoppats på, men jag sprang plötsligt rätt på Nationalmuseet, där jag med vita lögner tiggde till mig ett fototillstånd. Jag har fotat en hel del trevliga grejer och jag förbluffas ständigt över förfädernas hantverksskicklighet och uppfinningsrikedom. Jag gillar museer.

Brorsans tjej J lotsade mig genom gamla stan (som är rätt likt Gamla stan i Stockholm, bortsett från att Zürich-version är helt sprängfylld med porrklubbar och porrbiografer), vi matade svanarna och måsarna och fotade dem. Vi fick några riktigt bra bilder. Vi var på stan i fem timmar och jag hade riktigt ont i fötterna när vi slutligen kom hem. Brorsan kom innanför dörren vid 18:30 och jag lagade risotto med grùyere-ost (jag köpte ett 750 gram för 50 kronor, så i DET fallet var det bra mycket billigare – grùyere! Min älskarinna!).

Aftonen avslutades med ståupp-komik (online), vin och lite PS3. Jag sov som en stock och vaknade tidigt. Dagen kommer bland annat att bjuda på vinprovning, men först blir det lite frukost. Humöret överlag är väldigt bra. Jag känner mig lugn, tillfreds och nöjd. En härlig semester, utan måsten. Jag satt säkert två timmar på ett fik utan att känna mig stressad igår. Det var verkligen precis vad jag behövde – en minisemester mitt i november. Mer sånt!

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Sandra

     /  13 november, 2010

    Bodde i Zürichh ett tag för ett par år sedan. Personligen älskar jag staden (förutom att det är dyrt då) och den är ljuvlig på sommaren!

    Svara
  2. Lycka med minisemester! På breddgrader som är liiite trevligare än Svedala i regntung överrock.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: