Teater-nappad

När jag hämtade Prinsessan häromdagen berättades det att Prinsessan varit på teater under dagen. Med sin mamma. Jag ringde upp henne.

”Hej. Jag har hört att Prinsessan varit på teater.”
”Haha, ja, jo, det har hon. Jag fick biljetter.”
”Trevligt. Men du – jag skulle bli glad om du kunde höra av dig till mig om du planerar att göra grejer med henne under mina veckor.”
”Alltså, jag tänkte det, men så hade jag migrän hela förmiddagen, så jag kunde inte ringa.”
”OK. Men gör gärna det i fortsättningen.”

Är jag störd? Var det berättigat att ringa? Är det inte ett konstigt beteende av exet? Eller skulle jag bara ha blivit glad för att Prinsessan kunde spendera tid med sin mamma och gå på teater?

Jag upplever att det är viktigt med tydlighet i vår situation. Jag tycker så klart att det är bra att Prinsessan fått lite tid med sin mamma och att hon fått gå på teater, men samtidigt känns det som om mamman går bakom ryggen på mig. Hon har inte rätt att komma in på min tid utan att fråga. Prinsessan är mitt ansvar under de här veckorna. Jag är dessutom, som bekant, lite orolig över att mamman funderar på att ta min dotter och dra.  Jag får ta ett snack med dagispersonalen om det här. FÅR de ens lämna ut barnet utan mitt medgivande?

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Definitivt inte stört att störa sig på det.

  Om du hade, av någon anledning, fått möjlighet att ta en halvdag off för att vara med henne och kommit dit…. Så hade det blivit en jäkla grej! Klart du har rätt att veta att hon är där du lämnat henne.

  Så, helt rätt att vara tydlig, men klokt att inte bråka om det.

  Det borde rimligen inte hända igen…

  Svara
 2. Tyckte du gjorde helt rätt som tog upp det med hennes mamma och sedan talade med dagispersonalen, klart man vill ha järnkoll de veckor man har barnen och då vill man ju givetvis veta vart de är!!
  Bra att du inte gjorde någon större grej av det men ändå markerade att du inte tyckte det var rätt!

  Svara
 3. OK. Bra med lite input. Jag ska prata med dagis idag, och be dem höra av sig om någon annan än den jag meddelat vill komma och hämta Prinsessan.

  Jag och exet har ju ingått ett juridiskt bindande samarbetsavtal om varannan vecka och då måste det finnas möjligheter för mig att i alla fall kräva att bli underrättad; det skulle inte vara första gången en förälder lägger beslag på ett barn och drar.

  Svara
 4. Jag har ju ingen egen erfarenhet av det här, men eftersom jag har ensam vårdnad så har jag lite koll i alla fall så…

  Ja, dom får lämna ut henne till mamman. Så länge ni har gemensam vårdnad så är det så. Det är inget du kan göra nåt åt. Men jag håller med Åsa, man borde fråga först…

  Det hade varit skillnad om du hade haft ensam vårdnad. Då hade dagis inte ens fått lämna en lapp till henne eller svarat på frågor om hon ringt.
  Det där med att hon ska ta din dotter och dra är möjligt i teorin, men i praktiken skulle det sätta henne i väldigt dålig dager om du skulle gå vidare med det. Att försämra och eventuellt förhindra umgänget med den andre föräldern ger inget bra läge i en tvist.

  MEN – och jag måste hålla med Åsa igen – dra inte igång nåt stort av det här. Du var trots allt på jobbet när det hela inträffade och dottern var på plats igen till din hämtningstid, eller hur? Jag kan tycka att det hade varit skillnad om mamman bokat in ett teaterbesök en kväll i din vecka. DÅ hade det verkligen inkräktat på din tid. Men som sagt, hade mamman varit smidig så hade hon ringt eller SMSat dig innan och bara informerat. Svårare än så behöver det inte vara.

  Svara
 5. Tydlighet kan man kräva. Får man kräva. Skall man kräva. Även om man samarbetar väl.
  Att om man är innne och tallar på fel dagar, så frågar man först. Det är lite respekt. Eller grundläggande respekt.

  SEn…

  Men det sagt. Så dra inte för stora växlar av det där. För ni är fortfarande nya på vara skilda. Att kommunicera som vuxna men isär. Tar sin tid.

  Ni fixar det. Markera. Snällt. Markera fint för dagis.

  Ifall.. De flesta mår bra av rak kommunikation. ÄVen om de inte vet om det 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: