Hur det kan gå till

Jag är fullkomligt övertygad om att blanketter från Förnedringskassan är utformade för att folk inte ska kunna söka några bidrag. Jag håller på att fylla i en VAB-blankett just nu, och det har tagit mig mer än en timme, eftersom jag måste kontrollera och ange en jäkla massa saker jag inte har i huvudet. Senast jag var i kontakt med F-kassan var när jag, på felaktiga grunder som jag överklagade, blev ”beviljad” grundbeloppet för föräldrapenning. På grund av det beslutet har jag inte kunnat vara föräldraledig med Prinsessan. Och frågan är om jag någonsin kan vara det.

Som av en händelse läste jag just en bloggpost som sprider sig över fejjan. Den relaterar på sätt och vis till mitt utbrott om F-kassan ovan, och den fick mig att må rejält illa. Det är kanske inte det värsta. Det värsta är att sådana här saker händer – dagligen. Läs. Och begrunda. Visst är det väl förtjusande att man kan behandla människor som djur?

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Katarina

   /  16 september, 2010

  Något är ruttet på FK. Något är än mer ruttet på FK i Malmö! Jag har inte fått ett sjukintyg för utlandsflytt ännu, efter sex månader, enligt reglerna ska du ha det innan du flyttar (handläggningstiden är enligt blanketten 3 veckor om allt är rätt ifyllt, ännu har ingen kontakt mig om att något skulle vara fel…). Men det är piss i mississippi, för jag är frisk, kan jobba och behöver inte FK. Men det gör andra! Vänner i Malmö har inte fått föräldrarpeng efter snart 2 år, en annan vän tvingas leva på sina föräldrar, för de pengar hon har rätt till har ingen tid att betala ut! FK kan inte sina egna regler och skulle man då dessutom falla igenom och inte följa mallarna exakt, då kan du glömma att FK kan göra något.

  Svara
  • Om de är illvilliga, inkompetenta eller bara gravt underbemannade och/eller okunniga spelar egentligen mindre roll. Folk kommer ikläm och det är inte OK.

   Svara
 2. Usch ja för alla hemska blanketter man ska klara av. Har precis gjort en adressändring. Tyckte det var en djungel. Konstigt att det inte kan finnas enkla blanketter,men säkert en baktanke. Fin blogg du har. Hittade dig i ett hav av fina bloggar;) önskar dig en trevlig dag. Kom gärna in hos mig på tävling.

  Svara
 3. Men varför gör du inte dina FK-ärenden på nätet? Superenkelt att anmäla och begära VAB, och pengarna får man i, tycker jag, väldigt rimlig tid.

  De handläggare som jag varit i kontakt med på FK har dessutom varit alldeles underbart hjälpsamma och omtänksamma. Hjälpt mig att kolla upp hur jag ska registrera för att det ska bli bästa ekonomiska utfall för mig, och sådant. Må vara att man kan ha fått sitta i telefonkö, men det rår ju inte de för. Iofs, kan ha att göra med att de suttit i Piteå, och därifrån kommer ju en massa trevligt folk! 🙂

  Svara
  • 🙂 Jag ska kolla nätmöjligheten till nästa gång. Säkert är det Piteå som är svaret. Jag har hört liknande om Gotland – där handläggarna ringer upp en och frågar hur man tänkt om det blivit fel någonstans. De handläggare jag tjafsat med i Malmö är paragrafridande, människoföraktande robotar som gör ALLT för att man inte ska få ut det man är berättigad till.

   Jag överklagade min föräldrapenning tre gånger, med olika argument varenda gång. Argument som baserade sig på information som jag fått i samtal med handläggare, information som jag fått från FKs hemsida/broschyrer, samt lagtext.

   Jag fick exakt samma svar varenda gång: ett totalt okommenterat utdrag ur lagen. Tre gånger. Trots att jag hänvisade till deras egna broschyrer via direkta citat.

   Heja FK i Piteå, med andra ord!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: