Dröm

En vän till mig har en dröm. Hon vill ha ett hus på landet där hon kan odla lite morötter och slippa jäkta efter pengar. Den drömmen har jag också. Den kommer att ske, men först om en 15 år eller så. Jag ska spara pengar till topplån, och så ska jag köpa ett hus på Österlen. Jag ska renovera det så gott det går, under de år jag tvingas bo på samma plats som exet. När Prinsessan är myndig flyttar jag ner permanent och arbetar på distans.
Det ska vara badrocksavstånd till havet. På somrarna luktar det tall och hav. Sandstränderna är långa och vita. Det finns bokskogar där det går hjortar, och där är lugnt och tyst. Jag kan ha en båt och fiska, ett mysigt litet hus inrett som jag själv vill ha det, och någon som jag kan dela mitt liv med.
En av de få gångerna de senaste åren som jag känt mig fridfull var när jag gick barfota i det kalla vattnet på rullstensstranden i Simrishamn, en knapp månad efter att exet bestämt sig för att dra. Då kände jag frid. Jag såg framför mig hur Prinsessan skulle lära sig simma som en fisk, och att hon skulle mönstra på skolskeppet Sarpen. Lära sig segla. Kunna allt om fiskar och fåglar på stränderna och jag skulle bara kunna andas. Utan att ha en knut i magen. Det bara kom till mig en dag. Jag fick en känsla, för en gångs skull.

Det kommer att ske.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Vilken vacker dröm… och helt genomförbar! Så gott! Så otroligt härligt med den känslan. Kämpa för din dröm, tappa den inte ur sikte.
    Kram
    AK

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: