Vård av barn

Jag har vabbat i veckan. I söndags kväll ringde Prinsessans mamma och berättade att Prinsessan hade feber. Jag räknade med att hon skulle vara pigg och rask efter någon dag. Så fel jag hade. Febern rasade upp och ner och hon var ömsom pigg och ömsom väldigt ynklig. Hon vägrade ta alvedon; det finns två saker som hon verkar uppriktigt rädd för, och det ena är att duscha huvudet och det andra är att ta medicin. En sen natt när hon vaknade och grät över att hon hade ont i kroppen och huvudet, försökte jag övertala henne. Gråten blev ännu värre, men avskyn gjorde att hon försökte samla sig:

”Nej pappa, jag vill inte ta medicin.” försökte hon sakligt, mitt i gråthickan. ”Jag har ingen feber! Jag har inte ont längre. Jag mår bra nu.” Men hon var helt kokhet. Det var helt hjärtskärande. Jag övervägde att ta henne till sjukhuset, men bestämde mig. Jag höll fast henne. Tvingade i henne flytande alvedon. Hon kved och jämrade sig som om jag försökte slita armarna av henne. Hon lyckades spotta ut hälften. Hon fick  ligga i mitt knä när jag strök henne över huvudet. Jag sjöng en vaggvisa jag skrivit till henne och lyssnade på snyftningarna som sakta gick över till lugnare och lugnare andning. Efter tio minuter sov hon som en stock.

På morgonen var hon pigg som en lärka och feberfri. Framåt dagen blev hon lite dämpad, men hon höll igång och kunde dessutom äta ganska bra. Dagen efter tog jag henne till dagis. Det var inte populärt att stiga upp, men hon fann sig i det efter en del knot. Jag åkte till jobbet. Det tog fem timmar innan de ringde och berättade att hon fått feber igen. Det är inte lätt att vara liten.

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Inte lätt att vara liten.. Men det är lätt att känna att hjärtat sitter utanför kroppen när de är sjuka.
  Se till att göra det sjuka lite mysigt.
  Och klappa prinsessas på håret och ha det bra

  Svara
 2. Jag igen! tack för rader i mitt inre kaos-inlägg!

  Önskar dig en härlig helg!

  Svara
 3. Alvedon i tablettform -sugtabletter (eller snarare en tablett som ska lösas upp i munnen) som smakar lite jordgubb! Prova det nästa gång.

  Och så hoppas jag att Prinsessan snart är frisk igen!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: