Arg

Ikväll tappade jag tålamodet ordentligt med Prinsessan. Jag antar att det tar ut sin rätt att ha henne två veckor på raken, samtidigt som jobbet är så pass stressigt som det är nu. Jag gjorde varm choklad på kvällen. Vispade grädde. Tyckte att vi skulle ha det mysigt, Prinsessan och jag. Jag sa till henne att vara väldigt försiktig – ”Jag blir hemskt ledsen om du spiller” sa jag åt henne. Jag vände mig om i 30 sekunder. Bonk! ”Oj!” lät det från soffan. Hela jävla bordet, min mobil, en bok, ett skrivhäfte, 10 vaxkritor – allting helt genomdränkt av söt, varm chokladmjölk och fet grädde. Jag tappade tålamodet och röt åt henne att gå in på rummet. Hon började gråta.

Jag var helt tung i huvudet när jag torkade upp allting. Det tog 20 minuter. Allt var kletigt. Min choklad var kall när jag var färdig. Hon satt inne på rummet och var ledsen. Hon förstörde allting. Vårt mys vi skulle ha. Jag blev jättebesviken och jag var riktigt arg – jag blev så där obehagligt grälsjuk. Ville straffa henne på något vis. Jag gick in och skällde på henne och slängde demonstrativt hennes kritor i soptunnan (de var förvisso förstörda, men i efterhand inser jag att det var elakt och barnsligt gjort). Jag tycker inte om den sidan av mig själv. Jag måste se till att kväva den så fort den sticker upp huvudet.

Prinsessan menade inget illa men jag tappade helt sugen. Nu sitter jag och har ont i huvudet och känner mig dum och ledsen. Det är fan inte lätt ibland.

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Tack för dina tankar i mitt inlägg om vinet i hans kök. Jo, jag sätter barnen först, och det var kanske för att stjäla till mig 10 min med barnen mitt i hans period, men det gjorde f-n så ont att se dem ihop.

  Ha en bra helg!

  kram

  Svara
 2. En olycka är en olycka. Hon förstörde inte, det var en olycka. Men jag vet hur det känns när man blir så arg, så arg.

  Utskällningen i efterskott och kritorna i soptunnan var förstås onödigt. Be om ursäkt och förklara dig, förklara att du var trött och att du blev onödigt och dumt arg, att det faktiskt inte var hennes fel. Och nästa gång låter du henne hjälpa till att torka upp. Så kan hon gottgöra, det känns bra i själen för henne. Att man kan få göra rätt där det har blivit fel.

  Idag blir en bättre dag!
  Kram
  Maja
  PS Choklad i soffan är totalt onödigt. Vinsten av myset är mycket mindre än förlusten av mys om det går åt helsike. Gör picknick på golvet i stället! På en tvättbar filt 🙂

  Svara
  • Jag bad om ursäkt rätt snart efter. Men det kändes fortfarande jävligt. Det är bättre idag.

   Svara
 3. Är det inte lite hårt att säga att hon förstörde er myskväll? Hon spillde ju säkert inte med mening o om hon nu spiller lätt kanske ni inte ska fika i soffan, trots myset?

  Jag är fortfarande så, om nån säger att jag inte får spilla/tappa/välta nåt så gör jag det.

  Men du, varm choklad var en superbra idé, den ska jag sno och nästa gång blir säkert ert mys supermysigt =).

  Svara
 4. Och dessutom trampar jag i klaveret.

  Sry, men jag visste inte att det låg så mycket i det. Mest bara typiskt när man anstränger sig, liksom.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: