Husmor

Hur många husmorspoäng får man för att:

– Tvätta
– Hänga tvätt
– Laga mat
– Duka
– Leka med dotter
– Baka bröd
– Lappa byxor

…samtidigt?

För en gångs skull har jag lyckats baka bröd som INTE blev hårt som en ätteklubba, och detta TROTS att jag typ aldrig bakat bröd i mitt liv och trots att att jag fick ersätta rågsikt med grovt rågmjöl. Kanske någon undrar varför. Svaret på det är: bakmaskin. Det slog mig att jag har en Kenwood-allt-i-allo på köksskåpet. Den har säkert hängt med sen 1970, den är rödorange och låter som en rysk stridsvagn – men den blandar deg på ett alldeles förtjusande sätt!

Och som den jäste, den där degen! Jag blev helt till mig när jag märkte hur den bullade upp under handduken. Bröden blev hur fina som helst – härliga lantbröd med lite skorpa. Jag ska baka mer. Det blir billigare, och dessutom är det en social skill att kunna baka bra bröd. Problemet är att jag nästan inte äter bröd hemma… Jag köper pålägg men slänger det efter bara ett litet tag eftersom jag aldrig hinner äta upp det innan det möglar. I kylen för två stackars ostar en tynande tillvaro, och även om de hittills inte fått gröna fläckar så lär de i alla fall bara smaka kylskåp.

Jag funderar på att börja jobba klockan 8 i stället för klockan 7. Hade jag gjort det hade det funnits gott om tid för frukost (som i dagsläget intas på jobbet). Det dumma är att jag inte kan hämta barnet förrän kl 17:10 då – och hon går och lägger sig nån gång 19:30, så vi hinner knappt ses. Dilemma, dilemma. Allt för lite bakandes skull.

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. frys in pålägget i små förpackningar som du tar fram kvällen innan – lagomt för en frukost
  använd morgontimmen ihop med sessan som JCMAS säger – spelar ju ingen roll när på dygnet mystimmen infaller eg
  baka massvis med bröd. frys in det med och plocka fram. eller ge bort!

  Svara
 2. Ni får ju den timmen tillsammans på morgonen då i stället. Mysfrukost mittemot varann vid bordet. Snart är det höst och ruggigt, då kan ni ha tända ljus vid frukosten. Jag tror Sessan skulle gilla det.

  Hon är ju uppe och vaken i alla fall, om man säger så 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: